Begravelse Danmark

Placeholder

Nu kan du blive begravet i skoven

Odense Kommune har åbnet Danmarks første skovbegravelsesplads. Den 5. marts 2014 åbnede Danmarks første skovbegravelsesplads i uindviet jord. Begravelsespladsen ligger i den kommunalt ejede Kohaveskov lidt uden for Odense. Allerede i 2008 blev det via en…

Placeholder

Unik urne malet af kunstner

Interessen for at iscenesætte sin egen begravelse eller bisættelse gør, at flere ønsker en kiste eller urne, som man selv har været med til at vælge og præge. Det har ført til samarbejdet med kunstneren Mads Henum, som har produceret 23 forskellige slags urner.

Danskerne vil brændes – de siger det bare ikke

Ny national undersøgelse fra Begravelse Danmark og Landsforeningen Liv&Død, viser at de allerfleste danskere har taget stilling til, om de vil brændes eller begraves. Men hver fjerde får det ikke sagt. Vi skal gøre op med døden som et tabu, mener Begravelse Danmark og Landsforeningen Liv&Død.

Placeholder

Leo malede fars kiste

Kunstmaler Leo Mathiesen måtte i 2010 tage afsked med sin far, der i mange år havde været syg af parkinson. Som en sidste gestus besluttede Leo (med samtykke fra resten af familien) at udsmykke faderens kiste med et kunstmaleri.

Placeholder

Unge mænd og blomster hænger ikke sammen

Det er stadig det mest almindelige ved begravelser, at kisten er pyntet med en blomsterdekoration. Martins forældre tænkte, at unge mænd og blomster ikke passer sammen og ville derfor gerne gøre noget andet. Martin havde i et par år talt om at skulle have en tatovering, og han havde også nået at udvælge den, det skulle være.

Læs mere