Begravelse Danmark

Hvad koster en begravelse/bisættelse?

Få altid et overslag

Der er desværre rigtig mange uklarheder og myter omkring priserne i bedemandsbranchen.

I Begravelse Danmark ønsker vi fuldstændig klarhed og åbenhed omkring priserne på en begravelse/bisættelse og tydeliggør altid, hvordan udgifterne fordeler sig i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

Hvem er Begravelse Danmark?

Begravelse Danmark er en kæde af bedemænd og forretninger over hele Danmark. Begravelse Danmark består altså ikke af selvstændige bedemænd, men er en kæde med mere end 30 butikker, hvor vi har 60 erfarne bedemænd m/k ansat.
Begravelse Danmark er derfor ikke ejet af privatpersoner, men er ejet dels af Landsforeningen Liv&Død, som blev stiftet tilbage i 1881, og dels af Begravelseskassen Danmark, som er en selvstændig forening, hvor der lige for tiden er cirka 40.000 danskere, som har tegnet en Opsparing eller en Forudbetalt Begravelse.

Derfor er Begravelse Danmark ikke medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd, som er en brancheforening for de private selvstændige bedemænd.

Ens priser for Begravelse Danmark over hele landet

Vi har ens priser for vores service uanset hvilken butik i Danmark, der vælges. Vores prisliste kan ses her på hjemmesiden, og de pårørende vil altid modtage et overslag, som giver et fast tilbud på ydelserne leveret af Begravelse Danmark samt overblik over de omkostninger der formentlig kommer fra andre leverandører jf. nedenfor. På den måde får de pårørende et overblik over de samlede omkostninger, når man skal stå for at arrangere en begravelse/bisættelse.

Det overslag der udarbejdes, vil som hovedregel bestå af tre typer af omkostninger:

1. Omkostninger for leverancer fra det offentlige

2. Omkostninger for leverancer fra andre leverandører

Omkostningerne for leverancer fra andre leverandører afhænger af ønskerne til den enkelte begravelse/bisættelse, og hvor i landet højtideligheden finder sted (der kan være store udsving i prisen til kirkegårde og krematorier).

3. Omkostninger for ydelser fra Begravelse Danmark er jf. den til enhver tid gældende prisliste, som udleveres ved samtalen og som er tilgængelig her på hjemmesiden

Betalingen for Begravelse Danmarks ydelser ligger typisk mellem kr. 12.000,- og kr. 15.000,-. .

Herfra kan pårørende forvente et fradrag for eventuelle tilskud fra det offentlige, Sygesikringen Danmark, fagforeninger eller Dansk Ligbrændingsforening.

Omkostninger til ydelser fra det offentlige og andre leverandører

Som nævnt ønsker Begravelse Danmark fuldstændig gennemsigtighed over omkostningerne ved en begravelse/bisættelse og i den forbindelse fremsendes regningen i mange tilfælde uden om bedemanden, direkte til bestilleren af begravelsen/bisættelsen. På den måde får bestilleren et klart billede af omkostningerne for Begravelse Danmarks ydelser og ydelser modtaget fra andre f.eks kremering, kirkegård, stenhugger osv.

Få altid et skriftligt overslag

Uanset om det er Begravelse Danmark man har kontakt med eller en bedemand fra et andet firma, så få altid et skriftligt overslag fra bedemanden. Hvis det er muligt, så arranger et personligt møde med bedemanden således, at overslaget bliver udarbejdet i forbindelse med jeres samtale. Man er ikke forpligtet til at bruge bedemanden, selvom man arrangerer og har et møde med ham og ønsker at få et overslag.

For de omkostninger, der ligger uden for bedemandens almindelige ydelser, vil det typisk blive et ”bedste” bud fra bedemandens side, fordi der kan være forhold, som ændrer sig og dermed også overslaget. Man kan derfor komme ud for, at bedemanden skriver en pris på overslaget og sætter et spørgsmålstegn efter prisen eller på anden måde gør opmærksom på, at den korrekte pris skal afklares senere.

Yderligere information

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på   tlf. 33 13 75 40 eller læse mere her på hjemmeside, hvor du også finder en butiksoversigt og telefonnumre på mine gode kolleger over hele landet.

Læs mere