En stigende efterspørgsel af særlige begravelsesformer har ført til lanceringen af Danmarks første motorcykel-rustvogn – en Harley Davidson med fastmonteret sidevogn.

Begravelse Danmark lancerer nu Harley Davidson rustvognen, et nyt alternativ til den traditionelle, sorte rustvogn. Dette sker på baggrund af et stigende ønske i Danmark om at tage afsked med verden på en personlig og særlig måde.
Omtrent 150.000 danskere ejer en motorcykel, og antallet af motorglade danskere vokser. To bedemænd fra Begravelse Danmark, der begge har kørt motorcykel i mange år, vil stå for at tage den afdøde med på en sidste rejse rundt på de danske veje.
”Vi har skabt denne mulighed for alle, uanset om man har haft en livsvarig passion for motorcykler, eller bare synes, at idéen er sjov, spektakulær eller interessant. Det skal være en Harley Davidson da Harley’en for mange er motorcyklernes Rolls Royce. Livet er noget særligt og det bør det sidste farvel også være og derfor vil vi gerne tilbyde danskerne denne særlige måde at sige farvel til ens kære på.” siger direktør i Begravelse Danmark, Mogens Balling.
Rustmotorcyklen kommer på de danske veje med manér. Den bliver præsenteret mandag d. 20. oktober kl. 13.00 i selskab med medlemmerne af den traditionsrige Harley Davidson klub, HOG. Her vil de to MC-bedemænd, Lars og Hans-Christian, fremvise den specialbyggede Harley og fortælle motorcykelentusiasterne om rustmotorcyklens vej til verden.
I andre dele af verden er motorcykelbegravelser et hit, både i USA, England og i Frankfurt i Tyskland, hvor den danske motor-rustcykel er lavet.
 

Fakta

  • Begravelse Danmarks HD er en Ultra Electra Glide fra 2013. Den er udstyret med en V motor, har 6 gear, en slagvolumen på 1802 ccm og en effekt på 98 hk. Motorcyklen har kostet ca. 600.000 kr.
  • Begravelse Danmark har valgt to erfarne bedemænd som samtidig har en passion for deres motorcykel til at tage pårørende med på den sidste rejse. Hans Christian og Lars vil dække hele Danmark.
  • Den allersidste køretur kan ske både med kiste og urne. Ruten kan planlægges i samarbejde med de nærmeste pårørende.
  • Fænomenet motorcykelbegravelser stammer fra bl.a. USA, England, Tyskland og Sydeuropa, hvor det er ekstremt populært. Fra d. 20. okt. kan du booke motorcyklen til en begravelseskørsel hos Begravelse Danmark og prisen er 5.800.- for en dag.

 FIND DIN LOKALE BEDEMAND

RING DØGNET RUNDT

52 112 112