Min Sidste Vilje

Min Sidste Vilje er en hjælp til at beskrive de ønsker, du måtte have til din begravelse/bisættelse. Ved at udfylde Min Sidste Vilje hjælper du dine pårørende ved på forhånd at træffe nogle af de mange svære valg, der er nødvendige, når der skal planlægges en begravelse/bisættelse. Det er vores erfaring, at jo mere man selv har bestemt og valgt på forhånd, jo mere hjælper man sine pårørende i den svære situation de befinder sig i efter et dødsfald.

Du kan udfylde Min Sidste Vilje på tre måder:

Hent og udfyld Min Sidste Vilje i en elektronisk PDF-fil udgave. Herefter kan du udfylde dokumentet direkte på skærmen og gemme det på din egen computer. Finder du senere ud af, at dine ønsker har ændret sig, kan du blot åbne dokumentet, tilføje dine rettelser og gemme dokumentet igen.

  • Hent Min Sidste Vilje ned på samme måde som ovenfor, men print dokumentet og udfyld det, mens du har det liggende foran dig. Får du brug for at ændre noget, kan du lave rettelserne direkte i dokumentet, eller du kan printe en ny kopi, som du kan udfylde helt fra bunden.
  • Hent et trykt eksemplar af Min Sidste Vilje hos din lokale Begravelse Danmark bedemand.

Ønsker du at spare på printerblækket, kan du hente en farveneutral udgave af Min Sidste Vilje her.

For at åbne dokumentet skal du benytte et program fra Adobe, der kan læse filen, en såkaldt reader. Klik her for at hente programmet Adobe Reader helt gratis (Apples Preview program til Mac kan ikke benyttes).

 

Fem gode råd til udfyldelsen af Min Sidste Vilje:

  • Når du gemmer filen på din computer, så giv den et navn du kan huske og gem filen et sted, hvor du eller dine nærmeste kan finde den igen, når der er behov.
  • Som en del af titlen på PDF-filen kan du fx. skrive datoen for, hvornår du udfyldte dokumentet. Dette gør det lettere at finde den nyeste udgave, hvis du ved en fejl skulle have flere udgaver af dokumentet liggende.
  • Det er en god idé at fortælle dine nærmeste, at du har udfyldt Min Sidste Vilje, samt hvor du opbevarer den. Har du Min Sidste Vilje liggende elektronisk som en fil på din computer, så sørg for også at fortælle, hvor du gemmer adgangsoplysningerne til din computer.
  • Selvom du har udfyldt Min Sidste Vilje elektronisk, kan det være en fordel, at du som en ekstra sikkerhed laver et udprint af dokumentet. Du kan også lave ekstra kopier, som du kan dele med dine nærmeste.
  • Har du brug for mere viden om død og begravelse, for at du kan tage stilling til de forskellige spørgsmål i Min Sidste Vilje, kan du besøge Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside på  www.livogdoed.dk. Du kan også ringe eller skrive til Landsforeningen Liv&Død eller til din lokale Begravelse Danmark bedemand.