fbpx

Bæredygtig begravelse 

For Begravelse Danmark er det vigtigt at vi værner om vores natur og miljø, og en begravelse eller bisættelse er hos os både bæredygtig og miljøvenlig. 

En ny undersøgelse viser, at flere danskere ønsker bæredygtige løsninger ved begravelser og bisættelser. Seks ud af ti adspurgte finder det vigtigt at tage hensyn til miljøet i forbindelse med den sidste rejse. Hos Begravelse Danmark i Gentofte vælger flere bæredygtige alternativer. Jan Winkler, bedemand hos Begravelse Danmark i Gentofte, fortæller, at efterspørgslen på mere bæredygtige kister er steget markant. Pårørende kan blandt andet vælge en kiste fra Green Goodbye, hvor kun yderkisten er af træ og genanvendes, mens inderkisten er af pap og bliver kremeret sammen med den afdøde.

Flere kvinder end mænd finder det vigtigt, at begravelser og bisættelser tager hensyn til miljøet. Ifølge Danske Krematoriers Forening blev knap 87 procent af de afdøde brændt i 2022. En normal trækiste bliver brugt én gang og kremeret sammen med den afdøde, mens en genbrugskiste består af en inderkiste af pap, der kremeres, og en yderkiste af træ, som typisk bliver genbrugt mellem 20 og 30 gange. Green Goodbye producerer kister af genbrugspap og oplever også den stigende efterspørgsel.

Mange kunder er opmærksomme på, at urnen også skal være i et materiale, der kan nedbrydes naturligt. Jan Winkler er positiv overfor den stigende interesse for mere bæredygtige løsninger, men påpeger, at der stadig er potentiale til at tage endnu flere bæredygtige valg, såsom pynt til kisten.

Ud over Green Goodbye papkisten, har vi for meget strenge krav for producent af de almindelige kister og urner. Dette for at skåne miljøet så meget som muligt.

Kisterne, der skal begraves med afdøde, er kvalitets kister og opfylder alle nutidens krav om miljøvenlighed med hensyn til maling og metalforbrug – uanset hvilken farve og størrelse man ønsker kisten i.

Urnerne skal kunne begraves i jorden til en bisættelse. De er biodynamiske og fremstillet af plantefiber, hvor med de er 100 % nedbrydelige.

Begravelse Danmark har valgt at alle de kister vi anvender produceres i Danmark hos Fuglebjerg Kistefabrik, som har stor omtanke for en bæredygtig produktion og har indgået en aftale med organisationen Plant et Træ.

Plant et Træ er en almennyttig organisation som har H.K.H. Kronprinsen som protektor. De har siden 1988 plantet mere end 1,5 millioner træer i Danmark; enkelttræer, frugtplantager ved børneinstitutioner, undervisningsskove, bytræer, alléer og mindetræer. At plante et træ er en smuk og frodig gave til fremtiden og en hjælp til et bedre miljø og klima.

Her kan du læse mere om Fuglebjerg Kistefabriks bæredygtighed

LINK

Fuglebjerg Kistefabrik

TV2-Øst har produceret en udsendelse om fremstilling af kister på Fuglebjerg Kistefabrik. En super god udsendelse, som viser produktionen af de forskellige kistetyper og hvor journalisten undervejs interviewer medarbejderne, som dermed giver os indsigt i processen. Fuglebjerg Kistefabrik producerer årligt 16.000 kister. Her har du en god mulighed for på 30 min. at få viden om kisteproduktion.

Se den her

Bambuskiste og Bambus urne

Bambus er en græsart, der gror frit i naturen og vokser cirka 20 meter det første år. Ud over at være et miljøvenligt produkt med gode tekniske egenskaber og et smukt æstetisk udseende er bambus også den hurtigst voksende plante i verden. Af alle planter optager denne græsart mest CO2 og reducerer derved drivhuseffekten effektivt.

Denne bambus urne er på én gang smuk med sit helt naturlige udseende og samtidig en bæredygtig urne, der er 100 procent nedbrydelig inden for 10 år. De små bast-hjerter sættes på urnen med en silke- eller bast-snor. Når urnen sænkes, tager din kære det lille hjerte med som et minde.

Rustvogne

I Begravelse Danmark har vi en løbende udskiftning af vores vognpark og vi får årligt en til to nye rustvogne fra Volvo. Alle nye biler overholder Euronorm 6, som er en fælles europæisk standard i forhold til udledning af skadelige stoffer fra bilerne. Vores rustvogne fra Volvo er endvidere en god og tryg arbejdsplads for vores mange kollegaer over hele landet.

 

Vi er den eneste begravelsesforretning i Danmark, som kan tilbyde hvide rustvogne til vores pårørende.

 FIND DIN LOKALE BEDEMAND

RING DØGNET RUNDT

52 112 112