Den 8. maj 2011 døde Martin ved et trafikuheld. Martin blev kun 19 år. At skulle dø så ung er både uforståeligt, urimeligt og meningsløst.
Martins forældre og hans storesøster, hvis verden ændrede sig totalt den dag, stod nu overfor de mange og svære spørgsmål, der opstår i forbindelse med en begravelse. De skulle beslutte, hvordan den sidste afsked med Martin skulle være.

Tatovering som kistepynt


Det er stadig det mest almindelige ved begravelser, at kisten er pyntet med en blomsterdekoration. Martins forældre tænkte, at unge mænd og blomster ikke passer sammen og ville derfor gerne gøre noget andet. Martin havde i et par år talt om at skulle have en tatovering, og han havde også nået at udvælge den, det skulle være.
Familien valgte ud fra dette at få lavet tatoveringen som kistepynt og sørgede også selv for at sætte tatoveringen på kisten. Som Martins mor siger: ”Det var egentlig helt rart, da det var noget praktisk arbejde – og noget vi kunne gøre sammen.”

En sidste hilsen på kisten

Martins familie valgte også at skrive en sidste hilsen til Martin, direkte på hans kiste:

Blomster som dekoration i kirken

”Det er ikke fordi, vi ikke kan lide blomster”, fortæller Martins mor. Kirken var derfor også pyntet med blomster, og valget var det samme, som Martin selv havde valgt som pynt ved sin konfirmation.
På billedet nedenfor kan man se, at kisten ud over tatoveringen og teksten også var dekoreret med et fotografi af Martin.

Positive reaktioner på det personlige valg

Martins forældre og storesøster er glade for de personlige valg, som de tog i forbindelse med pyntningen af kisten og kirken, og den opbakning og accept, der var i forbindelse med valget.
De mange positive tilkendegivelser og henvendelser, som resten af familien og vennerne kom med efterfølgende, har også betydet rigtig meget og kun bekræftet dem i, at valget var det rigtige.
Vi har venligst fået tilladelse af familien til at vise billederne af Martins kiste. Familien har ligeledes godkendt teksten.

”I Landsforeningen Liv&Død ønsker vi at dele disse billeder for at oplyse alle om, hvor anderledes men også hvor smukt og personligt, man kan pynte en kiste. Vi ved, at den sidste afsked er vigtig og er det sidste, man kan gøre for den, man har mistet. En personlig og smuk afsked kan derfor være starten på et godt minde” siger Kirsten Søndergaard, sekretariatschef i Liv&Død.

 

 FIND DIN LOKALE BEDEMAND

RING DØGNET RUNDT

52 112 112